12 Flotte CV eksempler for 2018 2018-02-20T22:11:34+00:00

12 Flotte CV eksempler for 2018

Eksempler på gode CV`er

Å velge riktig CV for å markere dine ferdigheter og erfaringer er ekstremt viktig. Finn ut hvilken CV som passer best for deg.

Folk lager ofte en CV og sender det ut den samme til alle, uavhengig av jobb eller arbeidsgiver. Dette er en stor feil, og det kan føre til at du ikke får innkalling til et intervju, eller jobbtilbud.

Å skreddersy din CV er avgjørende, og jo mer innsats du legger i det, desto bedre. CVen skal fremheve ferdighetene dine som matcher jobbeskrivelsen, og noen ganger kan det være at du må bruke et annet CV-oppsett for å oppnå dette.

I denne artikkelen har vi funnet frem 12 flotte CV-eksempler til ulike bransjer og formål. 

Sjekk også ut våre anbefalte CV-maler her.

1. CV for nyutdannede innen økonomi, administrasjon, og ledelse

Alle nyutdannede, også de med utdanning innen administrasjon og ledelse, må kompensere for at de mangler arbeidserfaring. Den følgende CV-malen løser dette ved å vektlegge prestasjoner, ikke arbeidserfaring. Prestasjonene har i tillegg relevans både for det oppførte utdanningsløpet og arbeidsbakgrunnen.

En business-CV burde gjenspeile de mest imponerende kvalifikasjonene du har tilegnet deg gjennom utdanningen din, arbeidsrelaterte prestasjoner, samt relevante ferdigheter. Før du skisserer eller oppdaterer CV-en din, vil det være hjelpsomt å gjennomgå denne malen for å få en ide om hva som er riktig informasjon og korrekt formatering. Å basere jobbsøknaden din på denne malen er en super måte for å bli lagt merke til av de som avgjør om du skal kalles inn til intervju eller ikke.  

illustrasjon av cv eksempel (1)

2. CV på engelsk

Hvis du ønsker å jobbe i utlandet, er det ikke bare å søke på tilfeldige jobber i tilfeldige land uten å tenke på format, presentasjon, struktur, eller innhold i CV-en din.

Ikke alle land forventer det samme av en solid CV, og du må derfor tenke nøye gjennom hva arbeidsgivere i ulike land er på utkikk etter.

Han eller hun som leser CV-en din må være i umiddelbar stand til å raskt finne den relevante informasjonen. Det er ikke det samme som å snakke med personer i utlandet, hvor man kommer langt bare ved å rope høyere, bevege seg nærmere, gestikulere, og tegne bilder for å gjøre seg forstått.

Sånn fungerer det ikke med en CV. Du kan tross alt ikke bruke stor skriftstørrelse og tegne tegninger over den internasjonale CV-en din for å gjøre den forståelig.

Hovednøkkelen til suksess når du søker jobber i utlandet er å forsikre deg om at du presenterer alle egenskapene og erfaringene dine på den mest effektive og kulturelt passende måten.

illustrasjon av cv eksempel (1)
illustrasjon av cv eksempel (1)

3. CV for butikkmedarbeidere

Ønsker du å søke på en jobb som salgsassistent, og vil skaffe deg en CV som arbeidsgiverne vil ha vanskelig med å ignorere?

Du har det som trengs for å se til kunder og yte service av ytterste kvalitet. Ta en titt på vår CV-mal for salgsassistenter, som tydelig fremhever personlige egenskaper, prestasjoner, og tidligere erfaring. Enhver CV burde sikte mot å imponere leseren fra første sekund. Tenk derfor nøye gjennom hva du har gjort for å tilføre verdi til arbeidsplassen din, og inkluder det! Så enkelt er det.

Butikkassistenter er ansvarlige for å bistå kunder og sørge for at de er tilfredsstilte. Hovedoppgavene deres er å besvare henvendelser, tilby råd, fylle på produkter, gjennomføre kjøp og salg, rapportere til overordnede, og håndtere klager. De som ønsker å jobbe som butikkassistent burde bruke CV-en til å vise at de har gode samarbeidsevner og salgserfaring, evner til å gjøre flere ting samtidig, og, er høflige, selvsikre, og flinke til å håndtere stress. Det er ikke nødvendig med noen formell utdanning for å bli butikkassistent, og de fleste CV-maler fremhever kun videregående utdanning eller tilsvarende.

illustrasjon av cv eksempel (1)
illustrasjon av cv eksempel (1)

4. CV for Human Resources (HR) og markedsføring

Tradisjonelle CV-er for markedsføring kan inneholde alt fra informasjon om dine ferdigheter innen salg, PR, og publisitet, til reklame, markedskommunikasjon, og planlegging.

Tradisjonell markedsføring er et svært bredt felt, og du burde derfor spesifisere hva slags kanaler du har arbeidet med og hvilke resultater du har oppnådd. Arbeidsgivere vil være særlig interesserte i hva du kan tilby i forhold til andre søkere. Sørg derfor for å fremheve spesialiseringen din.

Som HR-profesjonell vil det forventes at du bistår i rekruttering av nye ansatte. Dette innebærer gjerne å utlyse stillinger, gjennomgå søknader, gjennomføre intervjuer, og kjøre bakgrunnssjekker. HR-profesjonelle kan også utføre orienteringsarbeid og opplæring, bidra til å identifisere og løse konflikter på arbeidsplassen, og vedlikeholde personalregistre.

CV-en din burde demonstrere relevant erfaring, og at du er kapabel til å gjennomføre pliktene dine på en tilfredsstillende måte. Som HR-ansvarlig forventes det at du har eksemplariske skrive- og kommunikasjonsferdigheter. CV-en din burde derfor være skrevet tydelig, konsistent, og uten skrivefeil.

illustrasjon av cv eksempel (1)

5. CV for de med lengre erfaring

Seniorkandidater og nyutdannede tilbyr forskjellige ting til arbeidsplassen, og søkere i hver kategori vil dra nytte av å lage en CV som viser deres konkrete styrker. For eksempel kan nyutdannede kandidater mangle profesjonell erfaring, men ta med seg energi, ambisjoner, og prestasjoner fra klasserommet. Til sammenligning trenger erfarne kandidater et CV-format som gir en detaljert fremstilling av hva de har oppnådd og lært i løpet av yrkeslivet. Denne CV-malen egner seg for mer erfarne søkere. Den burde brukes til å vise arbeidsgiverne at din lange fartstid som profesjonell gjør at de kan stole på deg når det gjelder som mest.

Denne korte listen over viktige tips vil gi deg en god ide om hva du kan gjøre mens du ser etter jobb: 

 • check
  I dagens arbeidsmarked er nettverksbygging en sentral nøkkel til suksess. Finn ut hvordan du kan komme i direkte kontakt med ansettelsesansvarlige, og se etter måter for å gjøre navnet ditt kjent, om så ved å sende e-post. 
 • check
  Når du bygger nettverk burde du oppsøke enhver gruppe med tilknytning til jobben du ser etter. Dette kan være foreninger, men også jobbjakt-grupper og digitale plattformer. Alt som kan tenkes å gi deg et bedre nettverk er verdt et forsøk.
 • check
  Vurder også midlertidige ansettelser mens du leter etter faste stillinger. Økonomisk sikkerhet er en hovedprioritet.
 • check
  Les profesjonelle tidsskrifter med relevans for stillingene du søker på. Holder du deg selv oppdatert på hva som skjer i bransjen, vil du være i en enestående posisjon til å bidra. 
 • check
  Vurder å benytte deg av karriererådgiving for å komme i direkte kontakt med alle tilgjengelige ressurser, og få tilbakemelding på CV-en din. En av de tilgjengelige ressursene er ditt lokale karrieresenter.
illustrasjon av cv eksempel (1)
illustrasjon av cv eksempel (1)

6. CV for kreative yrker

En kreativt utformet CV er unntaket, ikke regelen. Det er langt færre tilfeller hvor du burde bruke en kreativ fremfor en formell CV.

Samtidig er det en god ide å bygge opp CV-en din på en måte som reflekterer ditt ideelle arbeidsmiljø. Hvis drømmejobben din er kreativ, vil du muligens ha en kreativ CV som passer denne.

En kreativt utformet CV tillater deg å på selve CV-en presentere ditt skapende talent, så vel som dine kreative egenskaper. Hvis du søker på stillinger innen markedsføring, kan for eksempel en kreativ CV vise dine evner til å selge noe: i dette tilfellet, deg selv. Hvis du ønsker å jobbe som grafisk designer, kan du presentere ferdigheter innen grafisk design.

Samtidig er det selvsagt mulig at arbeidsplasser også i kreative bransjer vil legge mest vekt på den tradisjonelle CV-en. Derfor er det en god ide å ha både en standard og en kreativ CV.

Under følger noen arbeidsområder hvor en kreativ CV kan være en god ide:

 • check
  Reklame/ salg
 • check
  Markedsføring / kommunikasjon
 • check
  Grafisk design / web
 • check
  Kunstnere
 • check
  Skuespillere
 • check
  Mote
 • check
  Oppstartsbedrifter (startup)/innovative, nyskapende firmaer

Vær alltid oppmerksom på CV-føringer beskrevet i stillingsutlysningen.

Ninjatriks: Canva.com kan brukes til å lage kreative CV-er, veldig enkelt og helt gratis.

illustrasjon av cv eksempel (1)

7. CV for sykepleiere

Sykepleiere arbeider med å administrere medisinsk behandling for syke eller skadde pasienter på sykehus, klinikker, og andre medisinske institusjoner. Som sykepleier forventes det at du skal jobbe i et hektisk og stressende miljø, utføre gjentakende oppgaver, og tilbringe mye av arbeidsdagen stående og gående. CV-en din må vise at du innehar nødvendige ferdigheter og erfaringer for å utføre disse pliktene. Legg vekt på attester/anbefalingsbrev og mellommenneskelige egenskaper. Vis at du har dedikert deg til karrieren din, og evner å gi eksemplarisk medisinsk behandling.

Følgende egenskaper og prestasjoner kan være nyttige på en sykepleie-CV:

 • Mellommenneskelige ferdigheter
 • Fysisk form
 • Lagspiller
 • Muntlig og skriftlig kommunikasjon
 • Vitnemål fra godkjent sykepleieutdanning
 • Verdier og etikk
 • Rapportskriving
 • Selvstendig beslutningstaking
 • Pålitelig
 • Rask læringskurve
 • En god lytter
 • Problemløsning
 • Disponering av tid
 • Som sykepleier burde CV-en din skrives i omvendt kronologisk rekkefølge, altså begynne med din nyligste stilling for så å jobbe seg bakover (mer om dette her). Bruk et konsist språk og tydelige overskrifter for å vektlegge karriere- og utdanningsprestasjoner. Sørg for å skreddersy CV-en din til ulike stillinger.

  illustrasjon av cv eksempel (1)

  8. CV for sommerjobb

  Skal du gi et godt inntrykk for en sommerjobb, som skiller seg ut fra de andre du konkurrerer mot, er det avgjørende å ha en velskrevet CV. Ideelt sett burde den være tilpasset kravene som følger av en kortvarig kontrakt, så vel som beskrive hvilke karriereambisjoner du har. I praksis betyr dette at du må ha en solid CV som fremhever både arbeidsevner og sterke sider. CV-en burde også vie omtrent like mye plass til tidligere arbeidserfaring, utdanningsbakgrunn, og tilgjengelighet. Ved bruk av dette CV-eksempelet vil du kunne få en bedre forståelse ikke bare for hvordan du skal formatere din egen versjon, men også, sørge for å inkludere alt som er relevant i en sesongbasert jobbsøknad.

  illustrasjon av cv eksempel (1)

  9. CV for lærere

  Det konkrete innholdet i en lærers CV avhenger i stor grad av innholdet i stillingen - er det en barneskole, videregående, eller yrkesskole? Skal du undervise elevene i et andrespråk, eller i morsmålet deres? Ta hver av disse faktorene i betraktning når du utformer CV-en din.

  Sørg for å velge et CV-format som fremhever erfaringen og spesialiseringen din. Fordi kommunikasjon er en naturlig del av læreryrket, unngå for all del skrivefeil og dårlig språk. Vis at du er en entusiastisk lærer som evner å bruke et enkelt språk til å forklare konsepter for elevene dine.

  Institusjonen du søker jobb hos kommer sannsynligvis til å kreve at du har en akademisk grad innen utdanning, eller i fagene du skal undervise i. Sørg derfor for å inkludere studiebakgrunnen din på CV-en, og skreddersy den til å passe stillingen - finn bakgrunnsinformasjon om arbeidsgiveren, og les stillingsutlysningen nøye. Da er du sikker på at CV-en din er passelig sammensatt. Skriv arbeidserfaringen din i omvendt kronologisk rekkefølge, og vektlegg tidligere arbeidserfaring fra andre læresteder.

  illustrasjon av cv eksempel (1)

  10. CV for ingeniører

  Sivilingeniører er gjerne involverte i å utforme og styre byggeprosjekter, særlig med tanke på hvordan de henger sammen med infrastruktur og folkehelse. Sivilingeniører kan jobbe med veier, broer, demninger, og andre strukturer som har betydning for bosetting. For å arbeide som sivilingeniør kreves det en grad innen ingeniørfaget eller lignende, og mange jobber på feltet krever ytterligere kvalifikasjoner.

  Som sivilingeniør burde målet for CV-en din være å gjenspeile utdanning og erfaring fra bransjen. Bruk konkrete og tellbare eksempler så ofte som mulig når du beskriver tidligere prosjekter. Sørg for å bruke et CV-format som presenterer egenskapene dine på en profesjonell måte. Sivilingeniør er et felt som krever kontinuerlig læring, og at man holder seg oppdatert på ny teknologi og nye metoder. Forsøk derfor å utvise stor entusiasme.

  Vi har skissert noen flere tips for ulike CV-formater, avhengig av hvilke stillinger og erfaringer du har fra før. Enten du er en nyutdannet, uerfaren, eller erfaren konsulent, har vi noe som passer for deg!

  illustrasjon av cv eksempel (1)

  11. CV til logistikk-bransjen

  Logistikk er en integrert del av de aller fleste bedrifter. Det er en variert karrierevei som kan bringe deg til mange ulike bransjer, som detaljhandel, event-planlegging, produksjon, med mer - alt som involverer utveksling av varer eller mennesker. Du som arbeider med logistikk burde derfor ha god kjennskap til leverandørkjeder, distribusjon, transport og mottak, samt til generell drift.

  CV-er for logistikk skal skrives i omvendt kronologisk rekkefølge, altså skal de begynne med din nyligste erfaring. Presist språk og en tydelig struktur er sentrale krav for at arbeidsgiverne skal kunne lese CV-en din raskt og enkelt. Anvend lettleselige overskrifter, slik at CV-en din gir viktig informasjon på en effektiv måte.

  Vær oppmerksom på utlysningens konkrete stillingstittel og ansvarsområde, og skreddersy CV-en din deretter. Det finnes mange tilgjengelige jobber innen logistikk - som koordinator, leder, veileder, spesialist, analytiker, direktør, ekspeditør, ingeniør, tekniker, med mer - og hver av disse vil ha et konkret sett med krav som du må imøtekomme. Gjør alltid en grundig undersøkelse av stillingen, utlysningen, og bedriften. Da sørger du for at CV-en din er optimalt innrettet for den aktuelle arbeidsgiveren.

  illustrasjon av cv eksempel (1)

  Husk dette før du sender CV-en din av gårde:

  Ha flere versjoner av CV-en din
  Ikke skriv kun èn CV som du bruker for alle stillingene du søker på. Ha flere målrettede og fokuserte varianter, og bruk dem deretter.

  Hold det kort
  Forsøk, så langt det er mulig, å holde CV-en din kort og konsis. Inkluder sammendrag av arbeidserfaringen og utdanningen din, fremfor en masse detaljer. Vær formell og velskrevet i språket ditt (ingen sleng eller forkortelser), og skriv tydelig og enkelt.

  Vær ærlig
  Det kan være fristende å finpusse en CV slik at studiekvalifikasjoner eller arbeidshistorie fremstår noe bedre enn det som er tilfellet. Hvis du fristes til å overdrive arbeidshistorien din- ikke gjør det. Du vil alltid bli oppdaget.

  De fleste arbeidsgivere undersøker referanser og bakgrunnsinformasjon. Dersom CV-en din ikke passer med din faktiske arbeidserfaring eller utdanning, vil du mest sannsynlig bli tatt på et tidspunkt, og du vil enten ikke få jobben, eller bli avskjediget etter at du allerede har blitt ansatt.

  Undersøk formatet
  Se på CV-formatet ditt, og be noen andre ta en kikk. Er det mye hvitt tomrom? Er det rotete?

  Er formateringen din konsistent (fet, kursiv, understreket, mellomrom, osv.), og er det generelle inntrykket at CV-en din er profesjonell og renskrevet?

  Bevis CV-en din
  Dobbeltsjekk CV-en din for skrivefeil og dårlig språk. Be deretter noen andre om å vurdere den - det er ofte vanskelig å oppdage sine egne feil.